مقدمه :

شکل جدید طراحی و معماری که متناسب با نیازهای بشر امروزی است ، تنها بدلیل طراحی متفاوت نیست ، بلکه شکل اجرا و نوع مصالح بکار رفته در ساختار طرح مورد نظر نیز، در متفاوت بودن طراحی امروزی تآثیر بسزایی دارد .

در طراحی ها و ساختار بناهای دو دهه گذشته ملاحظات تکنیکی و زیبایی شناختی مورد توجه بوده اند ، در این میان پیشرفتهای جدید مهندسی مواد ، خود موجب افزایش امکانات تکنولوژیک شده است و همانند جنبه زیبایی شناسه ، مصالح به عنوان یک فرصت طراحی قلمداد می شود . مصالح نام آشنای بناهای امروز ما: آجر ، آهن ، فولاد ، بتن و شیشه اند. در حالی که در طول دو دهه گذشته تاثیر عمده مصالح طبیعی به شدت مورد توجه قرار گرفته است ، اما باید قبول کرد که این پیشرفت ها نیز بزودی به پایان عمر خود نزدیک می شوند .

پیشرفتهای جدید ، علاقه و اشتیاق روز افزون را به استفاده از انواع مختلف مصالح و تکنیک های جدید چند منظوره و شگفت آور نشان می دهد که به کمک آنها ایده هایی راکه زمانی غیر ممکن  ونامعقول بنظر می رسید ، عملی و قابل اجرا کرده است .

نگاه جدید به شیوه طراحی نوین ، در هر زمینه کاری اعم از : ساختمانی ، بازرگانی ، تبلیغاتی استفاده از مصالح جدیدی را می طلبد . هرچند ممکن است تکنولژی ساخت با شیوه اجرا در استفاده از این مصالح هنوز غریب و نا آشنا باشد ، اما شناخت این مصالح جدید و کشف خصوسیات آنها کمک موثری در ایجاد طرحهای خاص در هر رشته ای ، بدون هیچ محدودیتی خواهد داشت .

 برای تحقق بخشیدن به این آرزو و در راستای معرفی این مصالح جدید در داخل کشور ، شرکت جهان نما سازان صدف(دیفال) برآن شد ، تا با بومی کردن این تکنواژی و استفاده از تجارب نیروهای مجرب ، محصولات این سازه ها را درصنایع مختلف : ساختمانی ، تبلیغاتی صنعتی ، هنری معرفی و ترغیب به استفاده نماید . امید است بتوانیم با تلاش و همت جمعی در راستای قطع وابستگی و تحقق وسرعت بخشیدن به اقتصاد ی پویا ، قد مهایی هر چند کوچک را برداشته   و در رشد و  تعالی کشور سهمی داشته باشیم ..

 آشنایی با سیستم نمای مرکب عایق حرارتی و برودتی :

  دیوار خارجی از مهم ترین قسمت های ساختمان است که وظایف مهمی از جمله: کنترل جریان حرارت ،رطوبت،تابش خورشید،انتقال صدا و تامین زیبایی نمای ساختمان را دارد.

نمای ساختمان به عنوان جزئی از دیوار خارجی در تامین بسیاری از این وظایف نقش به سزایی ایفا میکند.به طور نمونه دیوارهای بدون عایق،حدود 30 درصد از انرژی داخل ساختمان را هدر می دهند، در تابستان هوای خانه را گرم و در زمستان باعث انتقال گرما به بیرون و در نتیجه سرد شدن محیط میشوند.سیستم نمای مرکب عایق حرارتی بیرونی (ETICS) از مجموعه نماهای عایق دار پوسته خارجی ساختمان است که بر روی بیشتر دیوارهای تمام شده اعم از بنایی(سفالی و آجری)،بتنی و…. قابل اجراست.

یکی از مزایای این سیستم که سبب شده از سال 1960 میلادی تا کنون، میلیونها متر مربع از این نوع نما در سراسر جهان به ویژه اروپا و امریکا اجرا گردد،این است که علاوه بر پروژه های نوسازی برای ساختمان های موجود که نیاز به تجدید نما یا عایق کاری حرارتی دارند قابل کاربرد است  .  

نمای عایق دکوراتیو

با رعایت مبحث 19 مقررات ملی ساختمان و نطر به سبک بودن ،عایق بودن از لحاظ رطوبت و حرارت ،محصولات جهان نما سازان صدف(دیفال)،  علاوه بر ایجاد پوشش نمای ساختمان ، جلوه خاصی به ساختمان میدهد و این قابلیت را دارد که پس از مدتی بتوان نمای دیگر با شکل دیگری جایگزین گردد.

نحوه اجرا :

ابتدا پنل های دیوار پوش با استفاده  از چسب مخصوص  به دیوار متصل میشود.سپس سوراخ کاری و زدن اتصال های مکانیکی مخصوص جهت تقویت این پنل ها اغاز می گردد و پس از اتمام نصب به دیوار و تقویت نقاط حساس (مانند گوشه ها)  با مواد مخصوص پوششی و سپس  محل اتصالات را با ابزار مخصوص لکه گیری ودرزگیری  می نمایند و  در پایان پس  از خشک شدن ،  پوشش نهایی(رنگ مخصوص نما )  بر روی آن اجرا می شود که دارای تنوع زیادی در طرح و رنگ دارد .

مزایای نمای عایق دکوراتیو ، نسل جدید نماهای ساختمانی  :

زیبایی خاص به دلیل دکوراتیو  بودن

اجرای نما بصورت ننو کلاسیک ، رومی ، مدرن

(با کمترین هزینه (قیمت مناسب بودن این محصول

وزن فوق العاده سبک این محصول

حمل و نقل آسان

عمر مفید برار عمر ساختمان

سرعت اجرای بالا

قابلیت نصب بر هر نوع سطح

همسو با مباحث مقررات ملی ساختمان

عایق رطوبتی ، حرارتی ، برودتی

جلوگیری از اتلاف انرژی تا 60 درصد

قابلیت زیباسازی و عایق نمودن ساختمان های قدیمی

مناسب برای هر نوع شرایط آب و هوایی و اقلیمی

مقاوم در برار رطوبت ، یخ زدگی ، فضولات پرندگان و باران های اسیدی

امکان ایجاد اشکال هندسی متنوع در نمای ساختمان

عدم محدودیت در انتخاب رنگ

قابلیت تغییر رنگ برای چندین بار

قابلیت ترمیم پذیری

قابلیت نور پردازی

(قابلیت عبور تجهیزات ساختمانی ( کابل ، لوله ، سیم

قابلیت تولید و اجرای طرح های مورد نظر شما

عدم ترک خوردگی یا تغییر رنگ با گذشت زمان

دیگر مزایا و ویژگی های منحصر به فرد 
مقاوم در برابر انتقال حرارت :

 وجودپنل های  عایق حرارتی در ساختار این نما،باعث شده تا نمایی مقاوم در برابر انتقال حرارت داشته باشیم.از آنجا که،تمام پوسته های خارجی ساختمان را در بر می گیرند و دیگر هیچ گونه پل حرارتی باقی نمی گذارند،سبب می شوند ساکنان با مصرف کمتر انرژی،زمستان های گرم و تابستان های خنکی را تجربه کنند..

بهترین  عایق:

 نمای مرکب عایق بهترین روش عایق بندی دیوارها در دنیاست که به دلیل تلفیق آن  با نمای ساختمان، می توان گفت که در حقیقت ساختمان هایی که از این روش استفاده می کنند عایق بندی رایگان انجام داده و نیز تا 20 سال آینده ،هزینه گرمایش و سرمایش را تا 30 درصد کاهش داده اند.

 وزن سبک :

 سبکی پوشش(به طور تقریبی 10 تا 12 کیلو گرم بر متر مربع) و عدم اعمال بار اضافی بر روی دیوارهای خارجی و اسکلت ساختمان باعث شده تا این سیستم،عملکرد سازه ای بسیار مناسبی نسبت به نماهای رایج داشته باشد که کاهش وزن سازه و صرفه جویی در محاسبات سازه ای و مقاومت بالا در برابر زلزله می تواند از مزایای عملکرد سازه ای این سیستم باشد.در ضمن خطرهای رایج دیگر نماها.. در این سیستم وجود ندارد.

معماری زیبا :

 قابلیت اجرا بر روی انواع دیوارهای متفاوت از نظر شکل، مصالح و امکان ایجاد انواع حجم های تزئینی بر روی نما و همچنین تنوع در رنگ ها و طرح ها می تواند نقش های معماری زیبایی را فراهم کند.

.اجرای سریع :

صرفه جویی در زمان ،  به علت سرعت اجرای بالا و همزمانی عایق کاری حرارتی و اجرای نما موجب شده تا این سیستم بهترین گزینه برای صنعتی سازی ساختمان وسرعت اتمام پروژه ها باشد.

 عمر بالا و دوام مناسب :

 دوام مناسب در شرایط مختلف آب  و هوایی و نداشتن محدودیت جغرافیایی برای اجرا ، جلوگیری از رشد قارچ و کپک،مقاومت بسیار بالا در مقابل نشست های ساختمانی و عدم ایجاد ترک درآن ،داشتن تنفس و عدم پوسته شدن،از ویژگی ها ی این نماست که سبب شده تا این نما نسبت به سایر نماهای رایج  ،دارای عمرطولانی تر ی داشته  باشد. (همزمان با عمر ساختمان )

  در نتیجه با توجه به مصالح و شیوه های ساختمان سازی در کشور می توان گفت: این سیستم نما می تواند خلا موجود در دو بخش اساسی ساختمان ها را که در حال حاضر با چالش های جدی یعنی نماسازی و عایق بندی دیوارهای روبه رو هستند) به بهترین نحو و کمترین هزینه بر طرف نمایند.

این سیستم دارای مزایای اقتصادی بی شماری برای مصرف کنندگان می باشد .

 

دیدگاه خود را وارد کنید

دیفال
ارسال پیام